Tórai héber szavak tanulása

Héber tanulási segédeszközök

Két éves a Héber Olvasókör. Már el tudjuk olvasni a szövegeket. (Hurrá! Örülök és gratulálok mindenkinek.) Már jó lenne érteni is a szavakat, mondatokat. Nekem (talán másnak is) nehezen megy a szótár használata, hiszen mi is az adott szó alapja és mi rag, toldalék? Persze, a Gugli fordító program is hasznos tud lenni.

Hogy lehet egyedül tanulni szavakat? Ehhez találsz itt hasznos segítséget. A héber szövegekhez ANGOL fordítás, magyarázat kapcsolódik. Tehát, vedd elő az angol tudásodat is… Hajrá! Mazel tov!

Scripture 4 all

Itt van a “Hebrew Interlinear Bible (OT)” (OT = Old Testament) honlap. Ez a Scripture4all, azaz az Írás mindenkinek, ahol szinte minden megtalálható: Mózes 5 könyve, próféták, zsoltárok, és még… Minden egyes Héber szó fordítása és magyarázata. (Van itt görög NT, azaz New Testament is, az, ugyebár, másnak hasznos.)

scripture4all.org Héber rész eleje

Amikor kattintottál valamelyik lehetőségre, letölti neked az adott anyagot pdf fileban. Ebből aztán már bármikor tudsz tanulni. A sorok balról jobbra mennek, bennük a héber szavak szokásos módon Héber betűkkel jobbról balra olvashatóak. Így néz ki egy oldal:

Mózes első könyvének első oldala

mechanical-translation.org

És itt egy másik megközelítés. Ez is angol alapokon nyugszik. Megtalálható ingyen Mózes 5 könyve (és némi havi pénzért a zsoltárok egy része). Így néz ki egy oldal:

mechanical-translation.org, első oldal

Itt is számozva vannak a versek (sorok), előbb a szó jelentése található meg (angolul), utána zárójelben a szó Héberül és fonetikus kiejtése. Egy vers = egy paragrafus. Utána áll egyben a mondat fordítása, értelmezése (RMT: bevezetéssel)

Sok örömet, sikert, jó tanulást!