Gyerek-tanárok, felnőtt-tanulók

Zseniális héber olvasókör

Nagyon nagyon köszönöm mindenkinek, fantasztikusan jól éreztem magam! Szerintem ez volt a legizgalmasabb és legérdekesebb összejövetelünk eddig. Négy különleges vendégünk is volt.

Naomi segített két srácnak olvasni a Smá-t, amikor rajtuk volt a Tfilin. Aztán tanított minket helyes kiejtésre és héber szavak jelentésére. Hálás köszönet!

Noémi tanít olvasni, Krisztián és Zsolt Tfilinnel

Levi-Itzik és Moise, Saul 8 illetve 10 éves unokái is velünk voltak és tanítottak minket. Erről készült hangfelvétel is. Szeretnék még ilyen órákat, amikor itt vannak a gyerekek és velünk vannak, olvasnak nekünk és velünk. Skaja!

Hangfelvétel: Amida a “T’ka b’sho-far ga-dol” -tól
Gyerekek tanítanak, felnőttek tanulnak

Krisztián, Zsolt és István kitöltötték a Tfilin Bank kérdőívét (amiben vállalták, hogy minden nap fel is teszik). Remélem, hamarosan nekik is lesz saját Tfilinjük. Ezután már ők is teljesíthetik ezt a mitzvát minden hétköznapon. És azt gondolom, előbb utóbb talán ők is elkezdik másnak is megmutatni ezt a naponta kötelező imát.

Éva, köszi a fotókat! Natan és István, örülök, hogy oda tudtatok ti is érni és olvastatok velünk.

Héber olvasókör csoportkép

Úgy tűnik, ebből az olvasókörből kivirágzik valami több, valami más, valami új. A héber betűk ismeretén túl ismerkedünk egymással, a zsidó kultúrával, szokásokkal, héber szavakkal, mitzvákkal, a zsidó élettel. Izgalmas! Nagyon kíváncsi vagyok, mi minden lesz még ebből…

1 thought on “Zseniális héber olvasókör

Comments are closed.