Online Héber Olvasókör, OHO

Online Héber Olvasókör, OHO, “Rabiátor 2”

Hétfőn és csütörtökön 21-től online tanulás Szabó Gyurival (kb 1 óra) Zoom programmal. A lila gomb odavisz, a szoba neve: Rabiátor 2.

Szerdánként gyakorolunk virtuális közösségünkben 17-18:30. Belépés a viva.tfilin.hu -n keresztül. Az aktuális szöveget kivetítjük a Zoom-ban.

Virtuális csoport Zoom-mal

A Zoom egy olyan rendszer, amivel csoportok tudnak online találkozni az internet virtuális világában. (Leginkább talán a Skype-hoz hasonlít.)

Mobil telefonon, tableten telepíteni kell a Zoom programot (applikációt), ami fut szinte minden operációs rendszeren, minden kütyün. Csatlakozáshoz klikkelj a lila gombra!

Számítógépen használható a legtöbb népszerű böngészőből (Zoom telepítése nélkül) is. Kattints a lila gombra.

Néhány gondolat, (Tamás-Haim)

Nem adom fel, míg egy darabban látsz
Nem adom fel, míg életben találsz

LGT dalszöveg

Koronavírus! Most nem lehet személyesen találkozni, leállt szinte minden csoport találkozás. Elsőre félelmetes, ijesztő! Minden megszűnik, amit szoktam csinálni! Mi lesz most?

Hohó! Mi volt a lényeg? A tanulás! És az együttlét, a kis közösségünk. Változott valami? Igen! A forma változott, a szándék, a tartalom, az érték megmaradt. Csak most másként!

A Keren Or-ban kezdtünk. Aztán változott a forma és átkerültünk a Vasváriba. A cél, a tartalom maradt. Most újabb formai változás: online találkozunk.

Terveink szerint online tanulunk (amíg majd újra szabadon lehetünk együtt személyesen is).

Ha gondod van, írj! Amilyen hamar tudok, válaszolok… (tamas kukac tfilin pont hu)

Add tovább! Mást is szívesen “látunk”, hallunk!

Változhat a forma, a cél a lényeg!

Oberlander Báruch rabbi közös imákat tart a Virtuális Vasvári zsinagógában: