Valami újdonság

Nagyszerű dolog a Sábát. Besétálok a zsinagógába és sok-sok ismerős arccal találkozom. Örömmel látok minden régi ismerőst. Néha észreveszem, hogy a fiatal gyerekekből felnőtt emberek lesznek. De az soha nem jutott volna magamtól eszembe, hogy az egyik ilyen “gyerek” már felnőtt és egy komoly értekezést akar készíteni az interneten. És egyszercsak büszkén mutatja, hogy elindul a honlapja!  Persze, mint mondja, még folyamatosan fejlődik, újabb és újabb írások kerülnek oda. 

Meglepve tudom meg, hogy már végzett Rabbi! Nahát! És nem is akárhogyan, hiszen a diplomáját -többek között- Yisrael Meir Lau rabbi (Izrael Állam volt főrabbija) írta alá.

Na és dáján is! Hát az meg mi? Ezt írja a zsido.com:

A dáján (דיין) szó bírót jelent, illetve a magasabb képesítéssel rendelkező, bonyolult pénzügyi-tulajdonjogi kérdésekben döntési jogkörrel bíró rabbikat jelöli. 

Újholdkor (5784 ádár) teszi közzé a honlapot:

talmudinfo.huTalmudi Fogalmak Magyarul

A jelmondat: Olvass, tanulj, kérdezz, javasolj és akár írj is!

Jelent meg már írása a chabad.org-on és egyéb rabbinikus kiadványokban is. Nem csak elmélet, gyakorlat is! A Teleki téri zsinagógában gyakran ő olvassa fel a Tórát. És egy sabaton rendezvényen kósersági felügyelő lesz Portugáliában. 

És ki is ez a srác?

Talmudinfo: magyarul. Hurwitz Mendel, fogalmak, kérdések, válaszok

Hurwitz Mendel rabbi. És dáján.

Mindenkinek nagyon sok érdekes tanulást, izgalmas új kérdéseket és válaszokat kívánok. Az igazi cél a tudás átadása és arra való ösztönzés, hogy új kérdésekre keressünk válaszokat.

Mazel Tov, talmudinfo.hu!

És további örömteli, építő, munkát kívánok, fiatal Rabbi úr!